Home
Over Mij
Services
Tips & Tricks
Contact
v

Contact

Email me: info@100pt.nl
Bel me: 06-19653071

Adres

Vlamoven 34
6826 TN Arnhem

Personal training in Arnhem

Training & program design

Make a Change

Wat is program design?

Een goed trainingsprogramma verandert je lichaam van binnenuit… Direct!

Het geheim is dat je weet hoe je gerichte trainingsprikkels kunt geven aan je lichaam. Het schrijven van dit soort schema’s wordt ‘program design’ genoemd.

Trainingsschema's

Wil je vet verbranden? Meer energie? Dan is het de kunst om meer energiefabriekjes (mitochondriën) te ontwikkelen.

Een schema om meer spiermassa te ontwikkelen ziet er weer compleet anders uit omdat bij het ontwikkelen van spiermassa je op andere type spiervezels richt. Die reageren beter op een andere aantal herhalingen en een andere intensiteit. Onder mijn begeleiding wordt dit allemaal voor je uitgedacht.

De rol van spiertesten

Een goed trainingsprogramma is maatwerk. Daarom gebruik ik spiertesten om zwakke schakels op te sporen. Op basis van de uitkomst van die spiertesten pas ik trainingsprogramma’s aan.

Mylogenics

Verder maak ik gebruik van een massage techniek die mylogenics genoemd wordt. Mylogenics wordt gebruikt  om spierfunctie te herstellen en is daarom net zo geschikt voor topsporters, als voor mensen die last hebben van pijn of blessures. Wanneer een spier dus zwak uit een spiertest, komt, kunnen deze massage technieken voor spectaculaire verbeteringen zorgen.

Kan lifestyle invloed hebben op hoe je moet trainen?

Ik geloof dat het verstandig is om rekening te houden met lifestyle factoren, zeker wanneer je gezondheid belangrijk vindt.

Laat me je een voorbeeld geven. Wat hebben rokers, mensen die aan duursport doen, medicatie en alcohol gebruikers met elkaar gemeen? Ze creëren een speciale vorm van vrije radicalen die we oxidatieve stress noemen. Deze vrije radicalen beschadigen alle delen van de cel, inclusief het DNA. Deze schade kan in de loop van de jaren een negatieve invloed hebben op de gezondheid.

 

Een goede keuze voor een trainingsplan voor deze mensen zou bijvoorbeeld kunnen zijn door een programma te volgen die niet te veel extra oxidatieve stress veroorzaakt.

Er zijn nog veel andere factoren in je lifestyle die van invloed kunnen zijn op hoe je je oefeningen het beste kan kiezen. Met behulp van een uitgebreide intake wordt je trainingsplan nog persoonlijker!

CONTACT

WE WOULD LOVE TO CHAT

Vlamoven 34,
Arnhem, 6826 TN

Share This