Michel van Kaam

Personal Trainer Arnhem
Personal training
Ik trainde al jaren zelf zonder duidelijk programma. Toch lukte echt verbetering niet en zat ik op een platform. Ik voelde me gezond.
Tot ik om mysterieuze reden in Spanje ineens niet meer kon lopen, en letterlijk doodziek liggend op een vliegtuigvloer naar een Nederlandse operatiekamer ben gevlogen. Daar hoorde ik dat het 'over 3 dagen niet meer nodig was geweest'.

Ik was mijn eigen bloed al aan het vergiftigen. Ik had een infectie in mijn dikke darm, en moest meteen geopereerd worden. Na revalidatie bleef om de 2-3 maanden opereren nodig. Toen ontmoette ik Daniel. Omdat ik niet vooruit kwam besloot ik met hem te werken. Hij veranderde mijn dieet, en ik voelde na 3 dagen al rust in mijn darmen, wat na -tot nu toe- 5 operaties een weldaad was. En nu, 5 maanden later, voel ik me gezonder dan ooit, in beste conditie ooit, en dat is ook te zien. En… Voor het eerst in 2.5 jaar is er op de scans niets meer te zien. Dat is de specialist niet gelukt.

Door deze confrontatie met het verband tussen voeding, sport, en gezondheid ben ik over de dingen gaan denken. Ik besefte dat ik een ander doel had dan wat ik deed. En heb na gesprekken met Daniel knopen doorgehakt. Ik ben de opleiding personal trainer gestart. Want vanuit een beter hart dan dit kan ik het niet aan anderen gaan geven. Dat is dus een blijvende samenwerking. Ik kan geen betere coach aanraden!