Annie van Mil

Personal Trainer Arnhem
Personal Training
Wat knap van je!
Dat hoor ik steeds weer. En zeker, ik ben hartstikke trots op het resultaat. Maar is het echt zo knap? Toen ik startte met een traject van personal training, had ik een doel, proberen een aantal kilootjes afvallen, want de grens was bereikt vond ik. Ik had al een half jaar zelf gesport in het fitness centrum, had best een redelijke conditie dacht ik, maar geen gewichtsdaling bereikt.

Bij de eerste sessie vroeg mijn trainer me naar mijn doel, wat wil je bereiken? “afvallen” was niet concreet genoeg, waar en hoeveel was de vraag.

We startten met een paar inventariserende trainingen en ik kreeg zeer concrete adviezen over voeding. De juiste keuzes maken in voeding: minder koolhydraten, langzame koolhydraten en vooral op tijd en voldoende eten was het advies. Dat maakte het een stuk makkelijker, ik heb nooit honger hoeven lijden!

De vorm van de trainingen was nieuw voor me, geen loopband of crosstrainer maar beginnen met gewichten om romp, vooral buik en ook benen en armen te trainen. Alle spiergroepen kwamen aan bod. De competitie met mezelf werd een echte uitdaging. Mijn aandacht ging vooral naar het trainen. Het afvalproces leek daardoor ondertussen vanzelf te verlopen. Natuurlijk was er ook veel aandacht voor de voeding, de productkeuze vooral, niet zozeer de hoeveelheden. Nieuwe combinaties ontdekken en anders proeven. Ook dat was een leuke uitdaging.

Na 4 maanden had ik mijn vooraf gestelde doel ruim behaald; inmiddels heb ik mijn doel aangescherpt en ben ik weer net zo slank als op mijn dertigste! Dat had ik nooit meer verwacht.

Ik blijf sporten en bewust eten; het kost geen moeite, ik blijf mijn keuzes maken:

Het wordt steeds duidelijker:
Discipline heeft niets te maken met niet mogen of met moeten! Maar alles met iets juist wel willen.

Voor ieder die de uitdaging aan wil gaan: succes!