De nieuwe manier van blessures behandelen

Op zoek naar een personal trainer in Arnhem die ook pijnklachten snel kan oplossen? Nieuwe technieken en methoden kunnen binnen een personal training concept veel makkelijker gebruikt worden, omdat er meer vrijheid en ruimte is om "outside of the box" te denken. Als gevolg daarvan kun je binnen 1 tot 3 behandelingen al veel verlichting ervaren.

De behandelaanpak bij 100% Personal Training

Als basis gebruik ik de gedachte dat geen enkele pijnklacht hetzelfde is. Hoe ik blessures en chronische pijnen benader? De eenvoudige stappen die ik volg en die mij onderscheiden van de gemiddelde therapie vormen zijn de volgende:

Zenuwstelsel optimaliseren

Het zenuwstelsel speelt een belangrijke rol bij pijnbestrijding. Het verbeteren van de brein-spier connectie kan voor spectaculaire verbeteringen zorgen. Toch spelen weinig therapievormen direct in op het verbeteren van de functie van het zenuwstelsel. Een slecht functionerend zenuwstelsel kan voor spierzwakte zorgen. Een spier kan namelijk wel sterk zijn, maar het zenuwstelsel bepaalt of de kracht vrijgegeven mag worden. Met behulp van diverse methoden kunnen problemen in het zenuwstelsel binnen enkele minuten opgespoord en verbeterd worden. Het zenuwstelsel optimaliseren is een essentiële stap om de strijd tegen pijn snel te winnen.

Oefeningen

Wanneer spierfunctie voldoende hersteld is, kunnen oefeningen opeens veel sneller effect hebben. Soms moet je gewoon iets sterker worden om klachtenvrij te worden maar ook te blijven. Als personal trainer gebruik ik daarvoor weer andere inzichten en meer ontwikkelde methodes dan de gemiddelde therapeut.

Spierfunctie verbeteren

Slecht functionerend spierweefsel kan pijnklachten veroorzaken. Met grote regelmaat kan het zijn dat pijnklachten om die reden niet verminderen door het uitvoeren van oefeningen. De eerste stap voor een vlot herstel is dus ervoor zorgen dat de spier weer goed kan functioneren zodat het daarna goed gebruikt kan worden. Door middel van verschillende technieken (waaronder Mylogenics™) kan spierfunctie al binnen 1 sessie aanzienlijk verbeterd zijn. Het merendeel van de pijnklachten die ik zie zijn dan vaak al enorm verbeterd.

Zorg dat je de juiste nutriënten krijgt!

Een blessure behandelen zonder naar de voeding te kijken is een beetje gek. Je lichaam heeft de juiste nutriënten nodig om zwakke plekken op te bouwen. Geef je jouw lijf niet de juiste voedingsstoffen voor herstel, dan maak je het je lijf onmogelijk om te herstellen met het risico dat klachten vaak aanhouden. Soms zal de oplossing dus in je voeding zitten.

Bij welke klachten helpt Mylogenics™?

Nekpijn
Achillespeesontsteking
Onderbeenblessures
Enkelproblemen
Peesontstekingen
Bicepsontstekingen

Polsblessures
Bovenbeenblessures
Nekpijn
Achillespeesontsteking
Onderbeenblessures

Spierscheuren
Handblessures
Spierverrekkingen
Heupblessures
Schouderpijn

SJumpers knee
Iliotibiaal frictiesyndroom
Schouderblessures
Tenniselleboog
Knieblessures
Voetpijn
En meer…

Resultaat en kosten

Hoe snel je resultaat boekt, hangt af van de aard van de klacht. De meeste pijnklachten zijn na 1 sessie al aanzienlijk minder. Vaak zijn 2 of 3 behandelingen door de personal trainer al voldoende. Een Mylogenics™-behandeling duurt ongeveer een uur en kost € 65,-.